családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ananászos csirke

Hozzávalók :

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 7 dkg margarin
  • 7 dkg liszt
  • 4-5 dl tej, pici só

Elkészítés :

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk , sózzuk. Kevés olajon hirtelen kissé átsütjük . Áttesszük egy tepsibe.
  2. Rátesszük az ananászt, levével együtt .
  3. Előmelegített légkeveréses sütőben,180 fokon kb 30 percig sütjük .
  4. A basamellhez a margarint felmelegítem, lisztet rászórom. Kevergetve, kicsit megpirítom. Ne égjen meg !  Felöntöm a tejjel, sózom,és kevergetve annyira besűrítem, hogy kenhető legyen. Gyorsan kell vele bánni, mert hamar szilárd lesz. Rákenem a csirke tetejére, megszórom reszelt sajttal, és tovább sütöm, 210 fokon, kb 12 percig .