családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Narancsos- csokoládés rolád

Narancsos- csokoládés rolád

Hozzávalók:

  •   4 tojás
  •   4 ek. víz
  •   14dkg cukor
  •   1 cs. vaníliás cukor
  •   1 cs. sütőpor
  •   5 dkg liszt
  •   5 dkg keményítő
  •   1 kis kanál kakaópor
  •   csipet só
  •   cukor

  Krém:

  •   1 cs. vaníliás pudingpor
  •   3,5 dl tej
  •   2 tojássárgája
  •   15 dkg cukor
  •   3 narancs reszelt héja
  •   22 dkg margarin
  •   4 ek. reszelt csokoládé

  Elkészítés:

  1.   A tojássárgáját a vízzel cukorral, vaníliás cukorral sűrűre keverjük, kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. A száraz anyagokat   összekeverjük majd a tojásos masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelet nagy gáztepsibe tepsibe kenjük, 15-18 perc alatt készre sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla és beletekerjük, a nedves konyharuhába is beletekerjük és hagyjuk így kihülni.
  2. A krémhez a pudingport 2 dl tejjel és a tojások sárgájával simára keverjük. A maradék tejet a narancshéjjal felforraljuk, a pudingos keveréket hozzáadjuk és besűrítjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a kihűlt krémet belekeverjük. 
  3. Megtöltjük a tekercset, feltekerjük kívül is megkenjük és reszelt csokival megszórjuk. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.