Almás kekszes
Hozzávalók :
- 40 dkg szögletes keksz ( 2 cs cukros, a cukornélküli keményebb)
- 1,5 kg alma
- reszelt citromhéj
- fahéj
- 10 dkg cukor
- 3 cs vanillás puding
- 3 dl víz
Elkészítés :
- Egy 25X40 cm-es tepsit keksszel szorosan kirakunk
- Az almát annyi vízzel, hogy éppen ellepje, kompótnak megfőzzük . Kicsit hűtjük, összeturmixoljuk .
- A pudingot a 3 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a turmixolt almához adjuk, sűrűre főzzük .
- Forrón a kekszre öntjük .
- Tetejét is kirakjuk keksszel . Kissé hűtjük, pár órára hűtőbe tesszük . Keksz mentén felszeleteljük
- Tetejét csokival be lehet vonni.