családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Almás kekszes

Hozzávalók :

  • 40 dkg szögletes keksz ( 2 cs cukros, a cukornélküli keményebb)
  • 1,5 kg alma
  • reszelt citromhéj
  • fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 3 cs vanillás puding
  • 3 dl víz

Elkészítés :

  1. Egy 25X40 cm-es tepsit keksszel szorosan kirakunk
  2. Az almát annyi vízzel, hogy éppen ellepje, kompótnak megfőzzük . Kicsit hűtjük, összeturmixoljuk .
  3. A pudingot a 3 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a turmixolt almához adjuk, sűrűre főzzük .
  4. Forrón a kekszre öntjük .
  5. Tetejét is kirakjuk keksszel . Kissé hűtjük, pár órára hűtőbe tesszük . Keksz mentén felszeleteljük 
  6. Tetejét csokival be lehet vonni.