Habos gesztenyés szelet
Hozzávalók piskóta :
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 4,5 ek liszt
- 1,5 ek kakaó
- 1 cs vanillia cukor
- 6 ek porcukor
- késhegynyi szódabikarbóna
Krém :
- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 cs vanilliás puding
- 1 l tej
- 17 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 ek rumaroma
Tetejére :
- 0,5 l tejszínhab
- 2 tasak habfixáló
- 3 dkg porcukor
Elkészítés :
- A piskótát a szokott módon elkészítjük, egy 37×22 cm-es tepsiben. Ha kihúlt ketté vágjuk.
- Megfőzzük a pudingot ,habosra keverjük a margarint a porcukorral . Kihabosítjuk a kiolvadt gesztenyét.
- A kihűlt pudingot hozzákeverjük,a margarin feléhez . A másik fél margarint a gesztenyéhez keverjük, meg 3 ek pudingot is.Mindkettőbe teszünk rumaromát .
- A tésztalapot meglocsoljuk rumaromával, megkenjük a gesztenyéskrémmel,rásimítjuk a pudingos krémet , és a tésztalapot a tetejére tesszük .
- A tejszínt a fix-xel felverjük, és a lap tetejére simítjuk . Pár órát hűtjük .