családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Habos gesztenyés szelet

Hozzávalók piskóta :

  • 6 db tojás
  • 12 ek víz
  • 4,5 ek liszt
  • 1,5 ek kakaó
  • 1 cs vanillia cukor
  • 6 ek porcukor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém :

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 cs vanilliás puding
  • 1 l tej
  • 17 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 ek rumaroma

Tetejére :

  • 0,5 l tejszínhab
  • 2 tasak habfixáló
  • 3 dkg porcukor

Elkészítés :

  1. A piskótát a szokott módon elkészítjük, egy 37×22 cm-es tepsiben. Ha kihúlt ketté vágjuk.
  2. Megfőzzük a pudingot ,habosra keverjük a margarint a porcukorral . Kihabosítjuk a kiolvadt gesztenyét.
  3. A kihűlt pudingot hozzákeverjük,a margarin feléhez . A másik fél margarint a gesztenyéhez keverjük, meg 3 ek pudingot is.Mindkettőbe teszünk rumaromát .
  4.  A tésztalapot meglocsoljuk rumaromával, megkenjük a gesztenyéskrémmel,rásimítjuk a pudingos krémet , és a tésztalapot a tetejére tesszük .
  5. A tejszínt a fix-xel felverjük, és a lap tetejére simítjuk . Pár órát hűtjük .