családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

  Vénusz torta

 
 

  Hozzávalók tészta :

  • 6 db tojás
  • 12 kanál víz
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  •  lapos mokkáskanál szb

   Málnakrém :

  •   6 dkg málna
  • 2 dkg cukor
  • 1 ek zselatin + 4 ek víz
  • 10 dkg tejszínhab

  Vanilia krém :

  •  2 cs vaniliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín

  Tetejére :

  •  0,5 dl víz
  • 2 ek kakaópor
  • 3 dkg margarin
  • 1 dkg cukor

  Elkészítés :

  1.   A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, 24 cm-es tortaformában , amikor rácson kihűlt, ketté vágjuk .
  2. A pudingot szokásos módon megfőzzük, a felvert tejszínnel összekeverjük  és a torta aljára kenjük , úgy, hogy csak a két szélére kerüljön belőle .( A közepére málnakrém jön .)
  3. A málnakrémhez a tejszínt a cukorral habbá verjük . A zselatint a vízben megáztatjuk, besűrűsödik , kissé !melegítjük, .A tejszínhez hozzákeverjük a málnát , langyos zselatint , és a torta közepére , a vanilaikrém mellé kenjük .( vaniliakrém, málnakrém, vaniliakrém .
  4. A csokimázt sűrűre főzzük , a torta tetejét bevonjuk . Pár órát hűtjük .