családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Citromkrémes süti

Hozzávalók , tészta :

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl víz
  • 12 dkg porcukor
  • mk szalakáli
  • 1 citrom héja , leve

Krém :

  • 6,5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 1 ek gríz
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 citromhéja , leve
  • kb 10-15 dkg barack lekvár

Elkészítés :

  1. A krémhez 5 dl tejet felforralunk , a maradék tejben a lisztet , és a grízt csomómentesre keverjük , és a felforrt tejhez adjuk , besűrítjük .
  2. A margarint a porcukorral kihabosítjuk , és acitromlével , és héjjal , a kihűlt lisztpéphez adjuk
  3. A tésztához a lisztet egy tálba tesszük , beleütjük a tojást , porcukorral elkavarjuk , jöhet az olaj, majd a tejben feloldott szalakáli .
  4. 4 db 26X34 cm-es lapot, egymás után, papíros sütőlemezen szép világos zsemleszínre sütünk ,kb 10 perc.
  5. Amikor a lapok kihűltek , megtöltjük .Egy lapot megkenünk , a kissé megmelegített lekvárral .Rátesszük a második lapot , amire a krém jön . Lap, lekvár , lap , végül a tetején a krém . Másnapra megpuhul , és szép kockákra lehet vágni .