Citromkrémes süti
Hozzávalók , tészta :
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1/2 dl olaj
- 1/2 dl víz
- 12 dkg porcukor
- mk szalakáli
- 1 citrom héja , leve
Krém :
- 6,5 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 ek gríz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 citromhéja , leve
- kb 10-15 dkg barack lekvár
Elkészítés :
- A krémhez 5 dl tejet felforralunk , a maradék tejben a lisztet , és a grízt csomómentesre keverjük , és a felforrt tejhez adjuk , besűrítjük .
- A margarint a porcukorral kihabosítjuk , és acitromlével , és héjjal , a kihűlt lisztpéphez adjuk
- A tésztához a lisztet egy tálba tesszük , beleütjük a tojást , porcukorral elkavarjuk , jöhet az olaj, majd a tejben feloldott szalakáli .
- 4 db 26X34 cm-es lapot, egymás után, papíros sütőlemezen szép világos zsemleszínre sütünk ,kb 10 perc.
- Amikor a lapok kihűltek , megtöltjük .Egy lapot megkenünk , a kissé megmelegített lekvárral .Rátesszük a második lapot , amire a krém jön . Lap, lekvár , lap , végül a tetején a krém . Másnapra megpuhul , és szép kockákra lehet vágni .