családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Swarcvaldi meggy torta

Hozzávalók 

tészta:

  • 10 dkg étcsoki
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs v cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • késhegynyi szb

Krém :

  • 2 ek zselatin ( Nem gyors)
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 6 dl tejszín
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek porcukor

Elkészítés :

  1. A csokoládéból 2 ek forgácsot lereszelünk , a többit felolvsztjuk .A vajat habosra keverjük a porcukorral .A tojássárgákat és a folyékony csokit a margarinhoz keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük , és az összekevert száraz anyagokkal óvatosan a tojásos masszához keverjük . 26 cm-es tortaformában meleg sütőben kb 35 percig sütjük . Ha kihűlt három lapba vágjuk .
  2. A zselatint vízzel felpuhítjuk , megmelegítjük , és kihűtjük .A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük , a zselatint óvatosan belekeverjük .
  3. Az alsó tortalapot a habbal megkenjük , meggyel megszórjuk . Rátesszük a második lapot . Ezt is tejszínnel kenjük , meggyel megrakjuk .A legfelső lapot rátesszük , vékonyan megkenjük tejszínnel , és a reszelt csokoládéval megszórjuk . Szélét meggyszemekkel díszítjük .