Csokoládés karika citrommázzal
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- fél cs. sütőpor
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 1 tojássárga
- 1 ek. tejföl
Máz:
- 1 tojásfehérje
- 13 dkg porcukor
- 2 kanál citromlé
Elkészítés:
-
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, csokoládét, tojássárgát, tejfölt és összegyúrjuk.
-
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk és egy kissebbel is kiszúrjuk, hogy koszorú formát kapjunk.
-
Papírozott tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
-
Kihűlés után a mázt összekeverjük és bevonjuk vele a koszorúkat.
-
Tortadarával díszíthetjük.