családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokoládés karika citrommázzal

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt

- 10 dkg margarin

- fél cs. sütőpor

- 5 dkg reszelt csokoládé

- 1 tojássárga

- 1 ek. tejföl

Máz:

- 1 tojásfehérje

- 13 dkg porcukor

- 2 kanál citromlé

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, csokoládét, tojássárgát, tejfölt és összegyúrjuk.

  2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk és egy kissebbel is kiszúrjuk, hogy koszorú formát kapjunk.

  3. Papírozott tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.

  4. Kihűlés után a mázt összekeverjük és bevonjuk vele a koszorúkat.

  5. Tortadarával díszíthetjük.