Sakktorta
Hozzávalók
tészta :
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- kávéskanál szb
- 1 ek kakaó
Krém :
- 1 cs főzős van . puding
- 3.5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
Tetejére :
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk , a felébe a kakaóport belekeverjük . Papíros 30X34 cm -es tepsibe símítjuk , felénél elválasztva.( egyszerre sül a két tészta ) Ha kihűl mindkét tésztát hosszában kb 2 cm-es csíkokra vágjuk .
- A krémhez a pudingot megfőzzük .A porcukrot a margarinnal habosra keverjük , a kihűlt pudinggal összekeverjük . Beletesszük a kakaót .
- Egy világos tésztacsíkot megkenünk krémmel , és a tortaformába a szélére tesszük . Sötét pikótát megkenünk krémmel , és a világos tészta mellé tesszük . Így folytatjuk , míg a forma megtelik . Egy réteg krémet kenünk a 'lapra' . A következő emeletet sötét csíkkal kezdjük , a továbbiakban az előzőeket ismételjük .
- A csokibevonót megolvasztjuk , és a tortát bekenjük . Hűtőben pihentetjük .