családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

 

Sakktorta

 

Hozzávalók

tészta :

  • 6 db tojás
  • 12 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • kávéskanál szb
  • 1 ek kakaó

Krém :

  • 1 cs főzős van . puding
  • 3.5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 18 dkg  porcukor
  • 1 ek kakaópor

Tetejére :

  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk , a felébe a kakaóport belekeverjük . Papíros 30X34 cm -es tepsibe símítjuk , felénél elválasztva.( egyszerre sül a két tészta ) Ha kihűl mindkét tésztát hosszában kb 2 cm-es csíkokra vágjuk .
  2. A krémhez a pudingot megfőzzük .A porcukrot a margarinnal habosra keverjük , a kihűlt pudinggal összekeverjük . Beletesszük a kakaót . 
  3. Egy világos tésztacsíkot megkenünk krémmel , és a tortaformába a szélére tesszük . Sötét pikótát megkenünk krémmel , és a világos tészta mellé tesszük . Így folytatjuk , míg a forma megtelik . Egy réteg krémet kenünk a 'lapra' . A következő emeletet sötét csíkkal kezdjük , a továbbiakban az előzőeket ismételjük .
  4. A csokibevonót megolvasztjuk , és a tortát bekenjük . Hűtőben pihentetjük .