Omlós almás
Hozzávalók :
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 1 mokkásk szb
- 16 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- citromhéj reszelve
- 1 ek tejföl
- baracklekvár, kenéshez
Töltelék:
- 1 kg alma, fahéj
- vagy magozott meggy
Tetejére :
- 6 tojásfehérje
- kb 5 dkg cukor
- 20-25 dkg darált dió
Elkészítés :
- A tésztához valókat összegyúrom, és mivel puha, így belelapogatom a 34x22 cm-es tepsibe. A tetejét vékonyan megkenem lekvárral . Az almát lereszelem, fahéjjal megszórom, kinyomkodom, és a tetejére simítom . A tojásfehérjékhez hozzáadom a cukrot, és jó kemény habbá verem , és hozzáadom a diót .A masszát az alma tetejére simítom, előmelegített sütőben kb 45 percig sütöm .