családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Omlós almás

  Hozzávalók :
  Tészta :
  •  25 dkg liszt
  • 1 mokkásk szb
  • 16 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • citromhéj reszelve
  • 1 ek tejföl
  • baracklekvár, kenéshez

   Töltelék:

  • 1 kg  alma, fahéj
  •  vagy magozott meggy

Tetejére :

  • 6 tojásfehérje
  • kb 5 dkg cukor  
  • 20-25 dkg darált dió

  Elkészítés :

  1.  A tésztához valókat összegyúrom, és mivel puha, így belelapogatom a 34x22 cm-es  tepsibe.  A tetejét vékonyan megkenem lekvárral . Az almát lereszelem, fahéjjal megszórom, kinyomkodom, és  a tetejére simítom . A tojásfehérjékhez hozzáadom a cukrot, és jó kemény habbá verem , és hozzáadom a diót .A masszát az alma tetejére simítom, előmelegített sütőben kb 45 percig sütöm .