családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mátrai borzas

 
 

  Hozzávalók :

  •   4 szelet karaj, vagy 1 egész csirkemell, amit felszeletelünk
  • kb 1 kg burgonya
  • kb 25 dkg liszt
  • só, bors
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj

  Elkészítés :

  1.   A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, és egy pár órát a hűtőben pihentetem .
  2. Mielőtt sütni akarom, közvetlen előtte kislyukú reszelőn lereszelem a fokhagymát , krumplit, ( hogy ne eresszen levet ). Sózom borsozom , ne legyen csípős, de eléggé megborsoztam. A liszttel, tojással összekeverem.
  3. Egy serpenyőben, kb 1,5 ujjnyi olajat melegítek.
  4. A húsra rákentem a reszelt krumplit, kb 0,5 cm vastagon ,megfordítottam, és a másik felét is bekentem, és óvatosan az olajba helyezem .
  5. Végig takarék lángon, hogy minden jól átsüljön, szép pirosra sütöm .
  6. Tálaláskor, először megkenem tejföllel, majd sajtot szórok rá .
  7. Sült sárgarépával tálaltam, vagy egy jó saláta illik hozzá .