családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kelt túrós batyu

  
 

  Hozzávalók :

  •  60 dkg liszt
  • 3,2 dl tej
  • 1/2 mk só
  • 2-3 ek cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dkg élesztő

  Töltelék :

  •  50 dkg túró
  • 2 csapott ek búzadara
  •  4 ek cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola ( aszalt áfonya )
  • 1-2 ek tejföl 

  Elkészítés

  1.   A kenyérsütő üstjébe a tejjel kezdve ,  minden hozzávalót beletettem .A gépet elindítottam, a keleszt-dagaszt programon .Nekem ez 1,5 óra. Még hagytam a gépben kelni kb 1/2 órát .
  2. A túrót áttöröm, a hozzávalókkal összekeverem . A tésztát kb 3-4 mm-re kinyújtom , és 10x10 cm-es kockákat vágok .Minden tészta közepére, egy ek tölteléket helyezek , és a tészta négy sarkát, ráhajtom ,15 percig a munkalapon pihentetem . 
  3. Forró sütőben, 20-30 percet sütöm .