családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mákos kifli

Hozzávalók:

- 40 dkg liszt

- 25 dkg margarin

- 14 dkg porcukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 14 dkg darált mák

- 1 tojás

- 1 narancs reszelt héja

- 10 dkg tortabevonó ( mártani )

Elkészítés:

  1. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a narancshéjat, tojást, lisztet és a mákot majd összegyúrjuk.

  2. Fóliába csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

  3. Másnap a tésztát 4 részre osztjuk , lisztezett deszkán 25 cm-es rudakat sodrunk belőle ezeket 1 cm vastag szeletekre vágjuk és kifliket sodrunk.

  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30 perc pihentetés után 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Kihűtjük. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a kiflik végeit bemártjuk.

  6. Dermedés után vaníliás porcukorral hintjük meg.