Mákos kifli
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 14 dkg darált mák
- 1 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg tortabevonó ( mártani )
Elkészítés:
-
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a narancshéjat, tojást, lisztet és a mákot majd összegyúrjuk.
-
Fóliába csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
-
Másnap a tésztát 4 részre osztjuk , lisztezett deszkán 25 cm-es rudakat sodrunk belőle ezeket 1 cm vastag szeletekre vágjuk és kifliket sodrunk.
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30 perc pihentetés után 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Kihűtjük. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a kiflik végeit bemártjuk.
-
Dermedés után vaníliás porcukorral hintjük meg.