családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csupa csoki

Hozzávalók:

  •  6 tojás
  •  30 dkg liszt
  •  22 dkg cukor
  •  12 ek. víz
  •  2 ek. kakaópor

 késhegynyi szódabikarbóa

Krém:

  •  20 dkg margarin
  •  15 dkg porcukor
  •  0,5 dl víz
  •  3 ek. kakaópor
  •  5 dkg margarin
  • 1 cs csokis puding
  • 3,5 dl tej

Bevonat:

  • 1 dl víz
  •  10 dkg cukor
  •  3 ek. kakaópor

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját 2/3 cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan a sárga masszába bele forgatjuk és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.

  2. 32×25 cm-ea papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

  3. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral.  A vízet, kakaóport, cukrot kevergetve sűrűre főzzük majd a tűzről levéve hozzákeverjük az 5 dkg margarint és kihűlés után a kihabosított margarinhoz keverjük. A pudingot a tejben megfőzzük, és ha kihűlt a habos margarinhoz keverjük .

  4. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel rárakjuk a másik lapot.

  5. A bevonáshoz ismét jó sűrűre főzzük a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk.

  6. Hűtőben dermesztjük 2 órát.