családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csupa csoki

Hozzávalók:

- 6 tojás

- 30 dkg liszt

- 22 dkg cukor

- 12 ek. víz

- 2 ek. kakaópor

- késhegynyi szódabikarbóa

Krém:

- 20 dkg margarin

- 15 dkg porcukor

- 1 dl víz

- 3 ek. kakaópor

- 10 dkg cukor

- 5 dkg margarin

Bevonat:

- 1 dl víz

- 10 dkg cukor

- 3 ek. kakaópor

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját 2/3 cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan a sárga masszába bele forgatjuk és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.

  2. 32×25 cm-ea papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

  3. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral.  A vízet, kakaóport, cukrot kevergetve sűrűre főzzük majd a tűzről levéve hozzákeverjük az 5 dkg margarint és kihűlés után a kihabosított margarinhoz keverjük.

  4. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel rárakjuk a másik lapot.

  5. A bevonáshoz ismét jó sűrűre főzzük a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk.

  6. Hűtőben dermesztjük 2 órát.