Csupa csoki

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 12 ek. víz
- 2 ek. kakaópor
késhegynyi szódabikarbóa
Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl víz
- 3 ek. kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 cs csokis puding
- 3,5 dl tej
Bevonat:
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 3 ek. kakaópor
Elkészítés:
-
A tojássárgáját 2/3 cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan a sárga masszába bele forgatjuk és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.
-
32×25 cm-ea papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
-
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral. A vízet, kakaóport, cukrot kevergetve sűrűre főzzük majd a tűzről levéve hozzákeverjük az 5 dkg margarint és kihűlés után a kihabosított margarinhoz keverjük. A pudingot a tejben megfőzzük, és ha kihűlt a habos margarinhoz keverjük .
-
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel rárakjuk a másik lapot.
-
A bevonáshoz ismét jó sűrűre főzzük a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk.
-
Hűtőben dermesztjük 2 órát.