családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csupa csoki

Hozzávalók:

  •  6 tojás
  •  132 g liszt
  •  120 g cukor
  •  8 g olaj
  •  18 g kakaópor
  • 3 g sütőpor

Krém:

  •  4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 narancs reszelt héja
  • 25 dkg margarin

Bevonat:

  • 1 dl víz
  •  5 dkg cukor
  •  3 ek. kakaópor
  • 3-4 ek lekvár

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját 2/3 cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan a sárga masszába bele forgatjuk és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.

  2. 2 db 32×32 cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben , légkeveréses módon ,14  perc alatt megsütjük.

  3. A krémhez az egész tojásokat egy lábasba teszem, a cukorral, kakaóval habverővel kikeverem , a reszelt narancshéjat hozzákeverem. Gőz fölött kevergetve besűrítem .Ha kihűlt a kihabosított margarinnal összekeverem.

  4. A kihűlt piskótát  megtöltjük a krémmel, rárakjuk a másik lapot. A felső lapot forró lekvárral vékonyan lekenem 

  5. A bevonáshoz jó sűrűre főzzük a csokoládé hozzávalóit és a sütemény tetejére simítjuk.

  6. Hűtőben dermesztjük 2 órát.