családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zserbó

  
  

  Hozzávalók tészta:

  •   38 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • 15 dgk zsír
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipet só

  Töltelék :

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg baracklekvár  

  Bevonat :

  • felső lapra lekvár
  •  60 ml víz
  • 2 ek kakaó
  • 3 ek cukor

    Elkészítés :

  1.  Az élesztőt a langyos tejbenpici cukorral felfuttatom.A lisztet a zsírral elmorzsolom, hozzáöntöm az élesztőt, cukrot, tojást, sót, és összegyúrom .
  2. A tésztát három egyforma részre osztom. Kinyújtom 35X25 cm-esre.Zsírozott, lisztezett tepsibe teszek egy lapot .Megkenem lekvárral, megszórom a dió-cukor keverék felével .Ráteszem a másik lapot, azt is megkenem lekvárral, dió-cukorral megszórom .Erre jön a harmadik lap. Ezzel jól betakarom, kissé megnyomkodom .
  3. Szobahőmérsékleten 1 órát kelesztem .Tetejét megszúrkálom, és előmelegített sütőben 150 fokon, kb 45 prcig sütöm .
  4. A csokimázhoz valókat kislábosban megfőzöm sűrűre . A lekvárt jól felmelegítem, megkenem a felső lapot, és erre öntöm a csokimázt, amit elkenek rajta.Ha a csoki kihűlt, akkor lehet szeletelni.