családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Pisztácia torta

  
 

   Hozzávalók :

  •  6 db tojás
  • 12 ek víz
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg pisztácia
  • kh szb

   Krém :

  • 15 dkg pisztácia
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 0,6 l tej

   Elkészítés :

  1.   A pisztáciát 1 percre forró vízbe mártom ( könnyen lejön a héja ), összedörzsölve leszedem a  a héjaát. Száraz serpenyőben megpirítom , apróra darálom. 24 cm-es tortaformába papírt vágok .
  2. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját, a cukorral, és apránként a vízzel kihabosítom . A lisztet a szb-vel összeszitálom, hozzáadom a pisztáciát . A fehérjét kemény habbá verem ( kanálon meg kell álljon ), és felváltva a liszttel a sárgához keverem .A papíros formába öntöm , elsimítom , és először kb 5 percig erős lángon , majd mérsékelt lángnál ,kb 40 percig sütöm . Rácson kihűtöm , és háromba vágom .
  3. A pudingot megfőzöm , kevergetve kihűtöm . A margarint a cukorral kihabosítom , a kihűlt pudinghoz keverem , a pisztáciával együtt .
  4. Megkenem a tortát , és a tetejét is díszítem a pisztácis krémmel .