családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rigójancsi szelet

Hozzávalók :

- 7 tojás

- 14 dkg porcukor

- 10 dkg darált mandula

- 2 evőkanál liszt

- 2 evőkanál finom zsemlemorzsa

- 3 dkg kakaópor

Krém :

- 8 dl tejszín

- 12 dkg porcukor

- 1 cs vanilliás cukor

- 6 dkg kakaópor

- 1 ekanál zselatin

Máz :

- 6 dkg kakaópor

- 6 dkg porcukor

- 6 dkg margarin

- kevés víz

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk 32×25 cm -es papíros tepsiben, ha kihűlt ketté vágjuk .

  2. A hideg tejszínt habbá verjük , közé keverjük a kevés vízben feloldott zselatint . 1/4 -ed részét kivesszük. A kakaót, porcukrot, v cukrot összekeverjük, és lassanként a nagyobb adag tejszínhez keverjük .

  3. Az egyik lapra rákenjük a kakaós tejszínt , erre jön a fehéren maradt tejszín .Rátesszük a másik lapot .

  4. A mázhoz megfőzzük az alapanyagokat, és a felső lapra kenjük .