Rigójancsi szelet
Hozzávalók :
- 7 tojás
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg darált mandula
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál finom zsemlemorzsa
- 3 dkg kakaópor
Krém :
- 8 dl tejszín
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vanilliás cukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 ekanál zselatin
Máz :
- 6 dkg kakaópor
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- kevés víz
Elkészítés :
-
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk 32×25 cm -es papíros tepsiben, ha kihűlt ketté vágjuk .
-
A hideg tejszínt habbá verjük , közé keverjük a kevés vízben feloldott zselatint . 1/4 -ed részét kivesszük. A kakaót, porcukrot, v cukrot összekeverjük, és lassanként a nagyobb adag tejszínhez keverjük .
-
Az egyik lapra rákenjük a kakaós tejszínt , erre jön a fehéren maradt tejszín .Rátesszük a másik lapot .
- A mázhoz megfőzzük az alapanyagokat, és a felső lapra kenjük .