családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Falafel

 
 

  Hozzávalók :

  •   25 dkg csicseriborsó
  • 1 db kisebb apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • só, fehér bors, petrezselyemzöld

  Sajtmártás :

  •  5 dkg margarin
  • 3-4 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg sajt ( reszelt )
  1.  A borsót kb 24 órára hideg vízben áztatom., egyszer-kétszer a vizet lecserélem . A borsóról a vizet leöntöm, friss sós vízben kb 0,5 órát főzöm , ha kihűlt késes aprítóval összeaprítom .A többi hozzávalóval ízesítem. Vizes kézzel kisebb golyókat formálok belőle, és papíros tepsibe teszem .
  2. Előmelegített sütőben, légkeveréses módon 25 percig sütöm .
  3. A mártáshoz a margarint felmelegítem, rászórom a lisztet, kissé megpirítom, ne égjen meg !, hozzáöntöm a tejet, és ha elkedz rotyogni, hozzáadom a reszelt sajtot ,sóval, borssal ízesítem, és a falafelt ezzel tálalom .