családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Eperlekvár

Hozzávalók :

  • 7 kg eper
  • 2,5 kg cukor
  • 18 db 330 ml-es üveg
  • nátrium benzoát

Elkészítés :

  1. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, átválogatjuk. Csak hibátlan, ép szemeket használok . Összeturmixolom, még nyersen, így teszem fel főni .Kb 2 óra fővés után lesz sűrű. Lehet gyorsítani a főzési időn, ha átszedünk beleőle egy kisebb lábosba (6-7 övegre valót ) és azt kölön főzzük.
  2. Tiszta üvegbe töltjük a nyakáig. Késhegynyi nátrium benzoátot teszünk a tetejére,  ( ezt a négyet kipróbáltam, hogy nincs rajtuk tartósító, hanem az üveget lezárva , fejrefordítottam, remélem, sikerült ) rácsavarjuk a tetejét jó szorosan, és 2-3 napra száraz dunsztba tesszük, míg teljesen kihűl .