családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mákos piskóta csokikrémmel

Hozzávalók mézes lap :

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek méz
  • 70 g margarin
  • csapott mokkásk szód.bb

Mákos pikóta

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mák ( darálatlan is lehet , de darált is )
  • 6 tojás
  • csapott kk szód bb
  • 1 dl olaj
  • 6 ek víz

Krém :

  • 3 db tojássárga
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 7 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek rumaroma

Tetejére :

  • 3 ek kakópor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1,2 dl víz 

Elkészítés :

  1. A mézes lap hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk , és két db 38X22 cm-es lapot nyújtunk, sütünk belőle . Gyorsan sül kb 5 perc .
  2. A mákot a liszthez keverjük , piskótát elkészítjük, ugyanakkora méretűre , mint a mézes lapot. Nekem elég magas lett , így ketté vágtam .
  3. A 18 dkg porcukrot kihabosítjuk a margarinnal . A tojássárgáját és ,a 15 dkg cukrot gőz fölött kevergetve sűrüsítjük . A további lépéseket a pudingfőzésnél leírtaknál folytattam . A habos margarinnal összekeverem , és beleteszem a rumaromát .
  4. Egyik mézes lapot egy tálcára teszem, megkenem a krém egyharmadával , mákos piskóta, krém , mézeslap , mákos piskóta, krém, mézes lap , csokimáz .
  5. Azt gondoltam ,csak másnap lesz ehető , de finom puha lett a mézes lap, így már du fogyaszthattuk .