családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Bakonyi betyárleves

  
 

  Hozzávalók :

  •   kb 70 dkg sertéslapocka ( más hús is jó )
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • kb 25 dkg húsos szalonna
  • 5-10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek zsiradék ( attól függ, mennyire zsíros a szalonna )
  • 1/2 kg-os leveszöldség, 
  • 40 dkg gomba
  • 1 csokor kapor
  • 150 g tejföl
  • 2 ek liszt
  • egy marék csipetke
  • só, bors, pirospaprika

  Elkészítés :

  1.   Nálunk bográcsban készült. A szalonnákat kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát rajta megpirítjuk. Ha kell zsiradék, akkor teszek alá .A kisebb kockára vágott húst, kifehérítem a hagymán. Sózom, borsozom,megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, és félig megfőzöm.
  2. Beleteszem a kockára vágott zöldségeket , újabb adag vizet öntök rá. Ha kell, újra fűszerezem . A zöldségeket is félpuhára főzöm . 
  3. Beleteszem az összevágott gombát, kaprot, tésztát, és teljesen puhára főzök mindent .
  4. A lisztet a tejföllel, és egy kis vízzel simáre keverem, és a levesbe öntöm, kb öt percig forralom .