családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokoládés csillag torta

Csokoládés csillag torta

Hozzávalók:

  •  20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  •  1 cs van. cukor
  •  3 tojás
  •  2 csapott ek. kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg liszt

Krém:

  • 15 dkg ét tortabevonó
  •  3 lap színtelen zselatin
  •  2 ek. szeletelt mandula
  •  3 ek sótlan pisztácia
  • 4-5 dkg csokiforgács
  •  1 üveg meggybefőtt
  • 10 dkg étcsokoládé
  •  4 dl tejszín

Elkészítés:

  1. A margarint, cukrot, van. cukrot krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a száraz alapanyagogat összekeverjük a masszába szitáljuk, és jól össze keverjük. A masszát egy kb 1 l-es csillag alakú formába simítjuk, vagy egy 26 cm -es formába, és utólag vágjuk körbe.
  2. Előmelegített sütőben kb 50 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a torta bevonót gőz fölött felolvasztjuk. A tészta csillagot keresztben félbevágjuk, a tetejét csokival bevonjuk. A mandulát megpirítjuk, kihűtjük, majd a pisztáciával, csokiforgáccsal a torta tetejére szórjuk.
  4. A meggyet lecsöpögtetjük, az étcsokit durvára felaprítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, és a kemény habbá vert tejszínhez adjuk. A habba beleforgatjuk a csokoládét és a meggyet. Megkenjük vele az alsó lapot, és a tészta tetejét ráhelyezzük. Pár órát hűtjük .