családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Áfonyás csokitorta

Hozzávalók piskóta:

  • 3 db tojás
  • 4 ek víz
  • 10 dkg cukor
  • 11 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • szb , csipet só

Krém :

  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1/2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 15 dkg áfonya

Tetejére :

  • 0,5 dl víz
  • 1 ek kakaó
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg cukor

Elkészítés .

  1. Elkészítjük a piskótát . 18 cm-es formában , előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük . Amikor kihűlt háromfelé vágjuk .
  2. A pudingot megfőzzük a tejben . A margarint habosra keverjük a porcukorral .A tejszínt felforralom , alaposan lehűtöm ,habbá verjük .A kihabosított margarinba a pudingot belekeverjük ,és a felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük , és ketté szedjük .
  3. Egyik fele krémbe beleforgatjuk a kiolvadt áfonyát ,és az alsó tortalapot megkenjük ,rátesszük a másik lapot .
  4. A krém másik felébe az olvasztott csokit keverjük , és a lapra kenjük . A krémre a a harmadik lapot tesszük .
  5. A tetejéhez a bevonóhoz valókat egy lábasban sűrűre főzzük , és a torta tetejére kenjük .