Áfonyás csokitorta
Hozzávalók piskóta:
- 3 db tojás
- 4 ek víz
- 10 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- szb , csipet só
Krém :
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1/2 tasak tejszínízű pudingpor
- 10 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg csokoládé
- 15 dkg áfonya
Tetejére :
- 0,5 dl víz
- 1 ek kakaó
- 2 dkg margarin
- 2 dkg cukor
Elkészítés .
- Elkészítjük a piskótát . 18 cm-es formában , előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük . Amikor kihűlt háromfelé vágjuk .
- A pudingot megfőzzük a tejben . A margarint habosra keverjük a porcukorral .A tejszínt felforralom , alaposan lehűtöm ,habbá verjük .A kihabosított margarinba a pudingot belekeverjük ,és a felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük , és ketté szedjük .
- Egyik fele krémbe beleforgatjuk a kiolvadt áfonyát ,és az alsó tortalapot megkenjük ,rátesszük a másik lapot .
- A krém másik felébe az olvasztott csokit keverjük , és a lapra kenjük . A krémre a a harmadik lapot tesszük .
- A tetejéhez a bevonóhoz valókat egy lábasban sűrűre főzzük , és a torta tetejére kenjük .