családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Karamellás torta

Karamellás torta

Hozzávalók :

  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 0, 5 dl tej
  • 5 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 1 adag feketekávé
  • 1 dl étolaj

Krém :

  • 25 dkg margarin
  • 15 porcukor
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 ek cukor

Díszítés :

  • 2,5 dl tejszín
  •  5 dkg porcukor
  • 2 cs habfixáló
  • 20 db puha karamellás cukor

Elkészítés :

  1. A tésztához a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az étolajat, a tejet ,kávét és a sütőporos lisztet. 26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  2. A két csomag karamellás pudingot a tejben a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük . A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pudinggal krémesítjük .
  3. A kihűlt tésztát kétfelé vágjuk, a krémmel megtöltjük.
  4. A tetejéhez a tejszínt a maradék porcukorral , habfixálóval felverjük a tortát bevonjuk, A karamell cukorral díszítjük .