Hozzávalók :
- 20 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 0, 5 dl tej
- 5 tojás
- fél cs sütőpor
- 1 adag feketekávé
- 1 dl étolaj
Krém :
- 25 dkg margarin
- 15 porcukor
- 2 cs karamellás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 ek cukor
Díszítés :
- 2,5 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 cs habfixáló
- 20 db puha karamellás cukor
Elkészítés :
- A tésztához a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az étolajat, a tejet ,kávét és a sütőporos lisztet. 26 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- A két csomag karamellás pudingot a tejben a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük . A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pudinggal krémesítjük .
- A kihűlt tésztát kétfelé vágjuk, a krémmel megtöltjük.
- A tetejéhez a tejszínt a maradék porcukorral , habfixálóval felverjük a tortát bevonjuk, A karamell cukorral díszítjük .