családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Túrós táska

Hozzávalók:

  •  50 dkg liszt
  •  30 dkg margarin
  •  5 dkg porcukor
  •  2 dkg élesztő
  •  2,5 dl tej
  •  2 tojássárga

Töltelék:

  •  35 dkg túró
  •  7 dkg cukor
  • -3,5 dkg búzadara
  • - 1 cs. vaníliás cukor
  •  3,5 dkg mazsola
  •  citromhéjreszelék
 

Elkészítés :

  1. A margarin 90 %át a liszt10 %ával összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, hűtőben pihentetjük  Ez a hajtogató margarin
  2. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a maradék hozzávalót a (hűtős nélkül) hozzáadjuk , a tejet apránként, és összegyúrjuk.
  3. Cipót formálunk tetejét keresztben bevágjuk, fóliával letakarva 30 percet asztalon pihen .
  4. A bevágást négyfelé széthajtjuk, beletesszük a hűtős margarint, visszahajtjuk a tésztát ,és két három cm-re kinyújtjuk, és
  • Háromba hajtjuk .
  • 2 90 fokkal elfordítjuk a tésztát és négybe hajtjuk.
  • .Hűtőben pihentetjük egy órát .

1-3 pontot még kétszer ismételjük .

  1. 810 mm-re kinyújtjuk, 10X10cm-es négyzetekre vágjuk , a sarkait tojással megkenjük . 
  2. Az összekevert túróból minden négyzetre 25 grammot teszünk .
  3. A sarkokat átlós irányban egymásra hajtjuk.
  4. Sütőpapíros lemezen 15 percet pihentetjük, egésztojással lekenjük.
  5. 210 fokos gőzös sütőben 15 percig sütjük.
  6. Vanilliás porcukorral meghintve tálaljuk .