Túrós táska
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárga
Töltelék:
- 35 dkg túró
- 7 dkg cukor
- -3,5 dkg búzadara
- - 1 cs. vaníliás cukor
- 3,5 dkg mazsola
- citromhéjreszelék
Elkészítés :
- A margarin 90 %át a liszt10 %ával összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, hűtőben pihentetjük Ez a hajtogató margarin
- Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a maradék hozzávalót a (hűtős nélkül) hozzáadjuk , a tejet apránként, és összegyúrjuk.
- Cipót formálunk tetejét keresztben bevágjuk, fóliával letakarva 30 percet asztalon pihen .
- A bevágást négyfelé széthajtjuk, beletesszük a hűtős margarint, visszahajtjuk a tésztát ,és két három cm-re kinyújtjuk, és
- Háromba hajtjuk .
- 2 90 fokkal elfordítjuk a tésztát és négybe hajtjuk.
- .Hűtőben pihentetjük egy órát .
1-3 pontot még kétszer ismételjük .
- 810 mm-re kinyújtjuk, 10X10cm-es négyzetekre vágjuk , a sarkait tojással megkenjük .
- Az összekevert túróból minden négyzetre 25 grammot teszünk .
- A sarkokat átlós irányban egymásra hajtjuk.
- Sütőpapíros lemezen 15 percet pihentetjük, egésztojással lekenjük.
- 210 fokos gőzös sütőben 15 percig sütjük.
- Vanilliás porcukorral meghintve tálaljuk .