családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mozzarellás rizottó

 

 Hozzávalók :

  •  30 dkg rizottó, vagy kerekszemű rizs
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 dl fehér bor
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 csomag mini mozzarella
  • 10 dkg margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, olaj
  • 2 db tojás

 Paradicsomszósz :

  •  1/2 l paradicsomlé
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt

 Elkészítés :

  1. Az összevágott vöröshagymát a zsiradékon megpirítom, a fokhagymát hozzáadom . Ráteszem a rizst, és aranyszínűre pirítom .
  2. Elkezdem merőkanalanként adni az alaplevet . Mindig el kell főni a lének, csak utána mehet a következő adag .Így tovább, míg van lé .A végén hozzáadom a bort . Folyamatosan keverni kell .
  3. Melegen belekeverem a margarint , kihűtöm . Ha kihűlt, belekeverem a felvert tojást .
  4. A masszából gombócot formázok, és mindegyik be egy mozzarellát teszek . Jól köré göngyölöm a rizst .
  5. Egy tepsibe beleteszem az elkészített paradicsom szószt , ráteszem a golyókat , megszórom reszelt sajttal, és kb 20 percig sütöm .