családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Meggyes krémes

Hozzávalók :

- 5 evőkanál cukor

- 1 cs. sütőpor

- 5 evőkanál liszt

- 5 tojás

Meggyes krém .

- 1 üveg meggybefőtt

- 8 evőkanál búzadara

- 1 evőkanál cukor

Vanillás krém :

- 8 dl tej

- 3 cs. vaníliás pudingpor

- 6 evőkanál cukor

- 25 dkg margarin

Tetejére :

- 0,5 l tejszínhab

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, egy 25X30 cm-es papíros tepsiben . 25 perc alatt megsütjük, a papírt lehúzzuk, kihűtjük .

  2. A meggyet leszűrjük, a levét felfőzzük, a cukorral a búzadarával, amíg besűrüsödik .Hozzáadjuk a meggyet is.. Melegen a tésztára kenjük .

  3. A pudingport egy kevés tejjel elkeverjük a maradék tejet felforraljuk , és a pudingra öntjük, besűrítjük , a tűzről levesszük, melegen belekeverjük a margarint . Ezt a krémet a meggyre kenjük .

  4. Kihűtjük, és a felvert tejszínhabbal díszítjük .