családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Palóc leves

Hozzávalók :

  • 40-50 dkg hús (lapocka )
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 1 marék zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2-3 db burgonya
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg levestészta
  • só , bors , pirospaprika

Elkészítés :

  1. A hagymát , szalonnát vapróra , a húst , és a zöldségeket kisebb kockára vágjuk .
  2. A zsiradékon a szalonnát , és a hagymát megpároljuk , rázesszük a kockára vágott húst , kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával , sózzuk , borsozzuk , felöntjük vízzel , és félig megfőzzük .
  3. Beletesszük a répákat és a babot , amikor ezek már elég puhák, mehet a burgonya , és a tészta .
  4. Amikor minden puha , 2 ek tejfölt elkeverünk fél deci vízzel , és a levesbe keverjük . 5 percig forraljuk , és kész .