családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mákos csiga

Hozzávalók :

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  •  csipet só
  • 1 dl olaj

Töltelék :

  • 25 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 155 ml víz
  • 1 cirtom reszelt héja
  • kevés fahéj

Elkészítés :

  1. Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatom a többi alapanyaggal összekeverem, jól bedagasztom. Lelisztezve, letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem .
  2. A töltelékhez a vízben megfőzöm a hozzávalókat, kihűtöm .
  3. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán jó vékonyra nyújtom, a mákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit, és éles késsel 1,5-2 cm-esre vágom .
  4. Sütőpapíros tepsiben, kissé meszebb egymástól téve, előmelegített sütőben aranybarnára sütöm .Tetejét le lehet porcukorral szórni .