családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kráter süti

Hozzávalók :

- 5 tojás

- 25 dkg liszt

- 25 dkg porcukor

- 1 cs vanilliás cukor

- 1 cs sütőpor

- 1 dl tej

- 1 dl olaj

- 2 evőkanál kakaópor

Krém :

- 8 dl tej

- 2 cs vanilliás pudingpor

- 2 evőkanál cukor

Bevonat :

- 4,5 dl tejföl

- 4 evőkanál cukkor

- 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés :

  1. A krémhez a pudingot egy kevés tejben elkeverjük, a többi tejet felforraljuk és a pudingra öntjük. Kevergetve felforraljuk, míg jól  besűrítjük .

  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk , a cukor 2/3-ad részével , és a vanilliás cukorral a sárgájákat kikeverjük .A maradék cukorral a fehérjét habbá verjük. A lisztet a sütőporral a kakaóporral összekeverjük. A sárga masszához hozzákeverjük az olajat, tejet, és óvatosan belekevrjük a fehérjehabot majd a lisztet apránként adagolva hozzákeverjük . 

  3. 30X25 cm-es papíros tepsibe simítjuk , a pudingot a tésztára kanalazzuk és  előmelegített sütőben 30 percig sütjük .

  4. A bevonathoz a tejfölt a cukorral, és amikor a tészta már majdnem megsült , a tejfölt a tetejére kenjük .  még kb 5 percig sütjük. Megszórjuk fahéjjal .