családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mandulás csillag

Hozzávalók:

- 37 dkg liszt

- 25 dkg margarin

- 12 dkg porcukor

- 2 tojás

Töltelék:

- 1 üveg lekvár

Tetejére:

- 1 tojás kenéshez

- kristálycukor szóráshoz

- porcukor meghinteni

- 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal hozzáadjuk a porcukrot és a tojást majd összegyúrjuk.

  2. Hűtőben letakarva 30 percet pihentetjük.

  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és csillag kiszúróval kiszúrjuk.

  4. Papírozott tepsibe helyezzük és minden második csillagot lekenünk egész tojással megszórjuk kristálycukorral és pár szeletelt mandulát teszünk a tetejére.

  5. Előmelegített 180°C-os sütőben 15 perc alatt aranybarnára megsütjük.

  6. Kihülés után két-két csillagot lekvárral megtöltünk , tetejét porcukorral meghintjük.