családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zsemle

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek burgonyapehely
  • csipet citromsav
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1,5 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés :

  1. Kenyérsütőgép dagasztó programjával megkelesztettem a zsemlét , az enyémen ez 1 óra 50 perc .
  2. Enyhén lisztes deszkára borítottam, megformáztam, és pihentettem, 10 percig .
  3. Újabb 30 perc kelesztés után , tetejüket vízzel megspricceltem, és  előmelegített gőzös sütőben, 25-30 percig sütöttem . Mikor megsült, újra megspricceltem vízzel .