családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Citrom, és fehércsokikrémes máktorta

 
  

  Hozzávalók, tészta :

  •  20 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 6 db tojás
  • csapott kk szod.bik
  • 12 kanál víz

   Fehércsoki krém :

  •   20 dkg fehércsoki
  • 4 dl habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 habfix

  Citromkrém :

  • 3 db citrom héja, leve
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin

  Elkészítés :

  1. Előző nap a fehércsokira ráöntöm a tejszínt, és lassú tüzön, állandó keverés mellett felforralom . Ha kihűlt hűtőbe teszem .Másnap robotgéppel habbá verem, félidőben beleteszem a habfixálót .
  2. Citromkrém : A megmosott citromokat lereszelem, kifacsarom. Az egész tojásokat a cukorral egy lábosban gőz fölött elkezdem habosítani .Amikor már sűrűsödik, 2-3 részletben hozzákeverem a margarint, és apránként a citromok levét, a legvégén a héját .
  3. A tésztához a tojásokat  szétválasztom, a sárgáját a cukorral , és apránként a vízzel kihabosítom, a száraz hozzávalókat összekeverem . A fehérjét egy csipet sóval habbá verem , és felváltva a száraz hozzávalókkal a sárgájához keverem . (én kétszerre sütöttem , ) Mindkét tésztát , ha kihült, ketté vágom, így négy lapom lett . 
  4. Az alsó lapot megkenem citromkrémmel                                                                                                                                          -erre jön a következő lap, ezt megkenem fehércsoki krémmel                                                                                                        -erre jön a következő lap, ezt citromkrémmel kenem meg                                                                                                               -a tetejére szép sima lap kerüljön . Ezt fehércsokis krémmel kenem meg . Majd a tortát körbe bekenem a fehércsokis krémmel . Díszítésként nagyon vékonyra karikázott citromot tettem .