családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rozsos magos zsemle, vagy kifli

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehérliszt
  • 25 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 2 dkg burgonyapehely  (elhagyható)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet citromsav
  • 3 dl meleg víz

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép táljába teszem ilyen sorrendben a dagasztóprogramra állítom ami 1óra 50perc alatt elkészíti.
  2. Lisztezett deszkára teszem átgyúrom és felgömbölyítem.
  3. 65g-os darabokra kimérem kigömbölyítem és sütőpapiros lemezre helyezem.
  4. A tetejüket magkeverékkel szórom meg.
  5. 30 percet meleg helyen letakarva pihentetem.
  6. Kb. 30 percig sütöm, gőzös sütőben .