családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kenyérlángos

  Hozzávalók :
  • 40 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 240 ml meleg víz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 ek olaj

  Tetejére

  • 250 ml tejföl
  • 2 nagy lilahagyma
  • 20 dkg húsos szalonna

 Elkészítés :

  1. 50 ml vízben, a cukorral, az élesztőt meleg helyen felfuttatom .
  2. Keverőtálba mérem a hozzávalókat, az élesztőt is beleteszem , és alaposan bedagasztom .Meleg helyen letakarva, kb 40 percig kelesztem .
  3. Közben a hozzávalókat, kisebb kockára vágom .
  4. Egy 34x30 cm-es tepsit zsírral vékonyan bekenek, és a megkelt tésztát, ekkorára nyújtom . Megkenem a tejföllel .Rászórom a szalonnát, és a hagymát . Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 45 percig sütöm .