családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kelt lekváros papucs

  
 
  Hozzávalók :
  •  50 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 1 tojás+ 1 tojás tetejére
  • 8 dkg lágy zsír

  Töltelék

  • Szilvalekvár

  Elkészítés :

  1. 1 dl langyos tejben a cukorral, meleg helyen az élesztőt felfuttatom .
  2. A megszitált lisztben elkeverem a sót, vaniliás cukrot . Hozzáadom az élesztőt, zsírt,1 tojást, a tejet apránként . Jól bedagasztom, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem . Gyúródeszkára borítom, lazán átgyúrom , kb 0,7 mm-re kinyújtom .Kb 8x8 cm-es négyzeteket vágok belőle, szilvalekvárral megkenem, a két sarkát egymásra ragasztom. ( ha nem marad úgy, fogpiszkálóval, meg lehet tűzni .) .A deszkán pihen kb 20 percig .
  3. Papíros tepsiben, tetejüket felvert tojással megkenve kb 30 percig sülnek .