családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Booking.com

  Piskóta készítése

  

  Hozzávalók :

   20 cm-es forma
  • 4 tojás
  • 8 ek víz
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  •  késhegynyi szb

  24 cm-es forma

  •  5 tojás
  •  10 evőkanál hideg víz
  •  20 dkg porcukor
  •  25 dkg liszt
  •  mokkáskanál szódabikarbóna

   26 cm-es forma

  • 6 tojás
  • 12 ek víz
  • 27,5 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 mokkásk szb
  26 cm-es forma

Elkészítés :

  1. A tojásokat a cukor 2/3-ad részével habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, még tovább verjük 
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hogy megálljon a habverőn. Kb 5 percre beteszem a fagyasztóba, így pillanatok alatt felverődik 
  3. A szódabikarbónát az átszitált liszthez keverjük .
  4. Fakanállal a tojássárgához adjuk , és óvatosan felváltva a habbal összekeverjük, hogy ne törjön .
  5. kb 40 percig tűpróbáig , előmelegített sütőben sütjük, rácson kihűtjük. Csak ha teljesen kihűlt, töltsük meg

  A sütési idő az ettől eltérő méretnél változik