Hozzávalók tésztához:
- 9 db tojás
- 18 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1cs sütőpor
A szokásos módon piskótát készítünk,26 cm-es tortaformában, hűlni hagyjuk, háromfelé vágjuk .
Krém :
- 1 cs vanilliás pudingpor főzős
- 3,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 30 dkg eper
Díszítés :
- 20 dkg eper
- 10 dkg pörkölt sótlan mogyoró durvára vágva
Krémkészítés :
- 0,5 dl tejjel kikeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk, és a kikevert pudinghoz öntjük a felforralt tejet .
- A margarint habosra keverjük a porcokorral, belekverjük a pudingot és a megmosott, összeturmixolt epret .
- A piskótát megtöltjük a krémmel, oldalát megszórjuk a mogyoróval. Tetejét eperrel díszítjük .