Somlói torta
Hozzávalók :
Sárga piskóta :
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 6 evőkanál víz
Diós piskóta :
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 dkg darált dió
- 6 ek víz
Kakaós piskóta :
- 3 db tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 6 ek víz
Krém :
-
3 cs vanilliás pudingpor
-
1 l tej
-
3 db tojás
-
12 dkg cukor
-
2 ek rumaroma
-
5 dkg darált dió
Díszítés :
- 3 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1 ek cukor
Elkészítés :
- A lapokat a hozzávalókból egyesével megsütjük 26 cm-es tortaformában .
- A pudingporokat a tojások sárgáival, a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, sűrűre főzzük. A felvert tojásfehérjéket a még forró krémbe keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, de mielőtt megdermedne, összeállítjuk a tortát.
- Alulra tesszük a kakaós lapot, megkenjük a krém 1/3-ával. Erre kerül a diós lap, a krém harmada, majd a sárga piskóta. A torta tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel. Lehet még a lapok közé durvára vagdalt diót szórni
- A tejszínhabot a fixxel ,és a cukorral felverjük, és a torta oldalát bekenjük vele . A tetejét feldíszítjük a habbal. ( rózsa, hullám, stb )A habot csokiforgáccsal megszórjuk .