családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Somlói torta

 

Hozzávalók  :

Sárga piskóta :

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz

Diós piskóta :

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 dkg darált dió
  • 6 ek víz

Kakaós piskóta :

  • 3 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 6 ek víz

Krém :

  • 3 cs vanilliás pudingpor

  • 1 l tej

  • 3 db tojás 

  • 12 dkg cukor

  • 2 ek rumaroma

  • 5 dkg darált dió

Díszítés :

  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 ek cukor

Elkészítés :

  1. A lapokat a hozzávalókból egyesével megsütjük 26 cm-es tortaformában .
  2. A pudingporokat a tojások sárgáival, a cukorral,  kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, sűrűre főzzük. A felvert tojásfehérjéket a még forró krémbe keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, de mielőtt megdermedne, összeállítjuk a tortát.
  3. Alulra tesszük a kakaós lapot, megkenjük a krém 1/3-ával. Erre kerül a diós lap, a krém harmada, majd a sárga piskóta. A torta tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel. Lehet még a lapok közé durvára vagdalt diót szórni
  4. A tejszínhabot a fixxel ,és a cukorral felverjük, és a torta oldalát bekenjük vele . A tetejét feldíszítjük a habbal. ( rózsa, hullám, stb )A habot csokiforgáccsal megszórjuk .