Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2,5 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1,5 tk. sütőpor
Krém:
- -5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 17,5 dkg darált mák
- 6 ek. cukor
- 10 dkg hideg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 ek. olaj
- 3 csepp mandulaaroma
Máz:
- 3 tojás
- 4 dl tejföl
- 4 ek. cukor
Elkészítés:
- A krémhez valókat lábosba tesszük állandó kevergetéssel felforraljuk, levesszük a tűzről belekeverjük a tejfölt,olajat és a mandulacseppet.
- A sütőt előmelegítjük tortaformát margarinnal kikenjük . Margarint, tojást, cukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport majd sima tésztává gyúrjuk. A tésztával kibéleljük a formát, hogy 3 cm pereme legyen, egyenletesen elsimítjuk rajta a mákos masszát. Kb. 20 percig sütjük.
- Szétválasztjuk a tojásokat , a fehérjét habbá verjük a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és cukorral, beleforgatjuk a tojások habját és a torta tetejre simítjuk. Így sütjük tovább 30-40 percig.