családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fahéjas mandulás kalács:

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2.5-3 dl tej 
  • 2 dkg élesztő
  • tejére : kb 5 dkg mandula , 2 ek fahéjas cukor

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót a kenyérsütőgépbe teszem, a tej kivételével, azt csak apránként adom a tésztához .
  2. Kenyérsütőgép híján :a fonott kalács szerint járunk el . 
  3. Miután megkelt kétfelé veszem , és mindkét cipóból négy egyforma rudat sodrok .
  4. Megfonom , lekenem tojással , és letakarva kelesztem újabb 30 percig .
  5. Újra lekenem tojással , megszórom fahéjas cukorral , és mandulával , és meleg sütőben , szép aranybarnára sütöm .