családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Tejszínes csoki torta

  Hozzávalók :

  • 24 cm -es formához
  • 6 db tojás
  • 12 kanál víz
  • 12 dkg cukor
  • 1 tábla (10 dkg ) 80 %-os csokoládé
  • 32 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szb

  Krém:

  • 1 tábla 80 %-os csokoládé ( 10 dkg)
  • 0,5 liter tejszín
  • 10 dkg porcukor

  Tetejére:

  • 0,5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 2-3 ek kakaó
  • 2 tábla csokikocka
  • 1 ek baracklekvár

  Elkészítés :

  1.   A tejszínt előző nap az egyik tábla csokival, felforraljuk. ( nem kell főzni. Kihűtjük, és egy napig hűtőben tartjuk .
  2. Az egyik  tábla csokoládét lereszeljük almareszelőn, a liszttel szb-vel elkeverjük .A tojássárgákat a cukorral ,és apránként hozzáadva a vizet habosra keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük .

    A száraz hozzávalókat ,  felváltva a fehérjével ,a sárga masszához keverjük óvatosan .Papírral bélelt tortaformában, kb 35 percig sütjük . Rácson kihűtjük , háromfelé vágjuk .

  3. A hideg csokis tejszínt habbá verjük, és a háromfelé  vágott piskótát megkenjük , összerakjuk. 

  4. A vízből, kakaóból, cukorból sűrű masszát főzünk. A lekvárt meglangyosítjuk, és leheletvékonyan a felső piskóta lapot megkenjük .Erre kenjük a csokoládémázt . 

  5. A csokikockával díszítettem .