Hozzávalók :
- fejenként 1 egész csirkecomb
- 8 dkg liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregano
- 1 tk őrölt bors
- 0,5 tk szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek só
- 15-20 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
Elkészítés :
- A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk..
- A csirke darabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben. A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé tesszük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk. Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk. A tálra a tetejét vagy alufóliát borítunk és az előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Ezután a tetőt vagy fóliát eltávolítjuk és magas hőfokon még addig pirítjuk amíg a teteje szép piros lesz.