családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fűszeres sajtos csirke

Fűszeres sajtos csirke

Hozzávalók :

  • fejenként 1 egész csirkecomb
  • 8 dkg liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk oregano
  • 1 tk őrölt bors
  • 0,5 tk szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 15-20 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj

Elkészítés :

  1.  A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk.. 
  2.  A csirke darabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben. A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé tesszük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk. Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk. A tálra a tetejét vagy alufóliát borítunk és az előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Ezután a tetőt vagy fóliát eltávolítjuk és magas hőfokon még addig pirítjuk amíg a teteje szép piros lesz.