családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Narancsos krémtorta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 9 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Krém :

  • 10 dkg cukrozorr narancshéj
  • 10 dkg mazsola
  • 1 üveg rumaroma
  • 1 db narancs
  • 15 g zselatinpor
  • 2 cs vanilliáscukor
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tejszín
  • 2 tasak habfixáló

Elkészítés .

  1.  A cukrozott narancshéjat felaprítjuk , a mazsolát hozzáadjuk, meglocsoljuk a rumaroma felével, egy órát állni hagyjuk .
  2. A piskótát a szokásos módon 26 cm-es tortaformában megsütjük . Rácson kihűtjük.
  3. A zselatint felpuhítjuk. A tejet 1 vanilliáscukorral felforraljuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belereszeljük a narancshéját, és a tejhez adjuk .Gőz fölött besűrítjük . A zselatint felmelegítjük, és a krémhez adjuk, kihűtjük .
  4. 4 dl tejszínt habbá verünk az egyik fixálóval, és óvatosan a krémbe forgatjuk , majd a rumos narancshéjat a mazsolával belekeverjük .
  5. A piskótát visszatesszük a formába, rásimítjuk a krémet , 12 órára hűtőbe tesszük .
  6. A megmaradt vanilliáscukorral és fixálóval habbá verjük a maradék tejszínt , a tortát ezzel feldíszítjük, és narancsgerezdekkel körberakjuk .