Karamellkrémes szelet
Hozzávalók tészta :
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek víz
- 6 ek liszt1 ek kakaó
- késhegynyi szb
Karamellkrémhez :
- 15 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk .
- A 15 dkg cukrot lábasban karamellizáljuk , ha szép aranybarna, akkor ráöntjük a tejszínt , és addig főzzük , míg a karamell teljesen felolvad . Ezután kihűtjük .
- A pudingot a tejben megfőzzük , ha rotyog a tűzről levesszük , és kihűtjük , egy folpackkal letakarva .
- A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk , a kihűlt pudingot hozzáadjuk .. Külön a tejszínes karamellt is kihabosítjuk .Ezt a kettőt összekeverjük .
- A piskótalapot kettévágjuk , és a krémmel megtöltjük , a tetejét is bevonjuk vele.