családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Almás krémes tejszínes

Hozzávalók:

- 4 tojás

- 12 dkg cukor

- 14 dkg liszt

- 10 dkg margarin

Almás töltelék:

- 1 kg alma

- 6 dkg cukor

- csipet fahéj

Krém:

- 6 dl tej

- 2 cs. vaníliás pudingpor

- 9 dkg cukor

- 3 tojásfehérje

Teteje:

- 5 dl tejszín

- 4 dkg cukor

Elkészítés:

  1. Az almát meghámozzuk, a fahéjjas cukros vízben megfőzzük és leturmixoljuk. Majd kihűtjük.

  2. A tésztához a sárgáját habosra keverjük , a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük , a margarint folyósra olvasztjuk.

  3. A tojásos masszába forgatjuk a kemény habot , a margarint és végül a lisztet.

  4. 33×25 cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

  5. A krémhez a pudingport elkeverjük egy kevés tejjel a többit a felforraljuk , közben a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A felforrt tejet a pudingra öntjük és sűrűre főzzük , a keményre vert habot a pudingba keverjük. Kihűtjük.

  6. A tésztára kenjük a kihűlt almát aztán a pudingot.

  7. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a puding rétegre simítjuk.

  8. Hűtőben dermesztjük 2 órát és kockára vágva tálaljuk.