Fahéj torta :
Hozzávalók :
- 4 db tojás ( 260 g )
- 8 ek víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1 ek fahéj
Krém :
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 3,5 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 1 ek fahéj
- 5 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
- díszíteni 12 db fahéjas mandula , 3 dkg csokiforgács , fahéj
Elkészítés :
- A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában kakaós piskótát sütünk . Ha kihűlt , háromba vágjuk .
- A pudingot megfőzzük , a tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verjük .
- A pudingba a tejszín 2/3-át , és fahéjat , óvatosan beleforgatjuk , és a lapokat megkenjük .
- A megmaradt tejszínnel a tortát bevonjuk . A osokiforgácshoz a csokoládét mikróban megmelegítjük , nel egyen folyós , és egy kb 20 cmX 20 cm-es sütőpapírra kenjük .A papírt szorosra tekerjük , és a hűtőbe tesszük . Amikor felhasználjuk , akkor egy kicsit kézzel megsodorjuk , így összetörik a csoki , és rászórjuk a torta tetejére .A széleit a mandulával díszítjük .