családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fahéj torta :

   

Hozzávalók :

  • 4 db tojás ( 260 g )
  • 8 ek víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 ek fahéj

Krém :

  • 1 cs tejszínízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj
  • 5 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló
  • díszíteni 12 db fahéjas mandula , 3 dkg csokiforgács , fahéj

Elkészítés :

  1. A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában kakaós piskótát sütünk . Ha kihűlt , háromba vágjuk .
  2. A pudingot megfőzzük , a tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verjük .
  3. A pudingba a tejszín 2/3-át , és fahéjat , óvatosan beleforgatjuk , és a lapokat megkenjük .
  4. A megmaradt tejszínnel a tortát bevonjuk . A osokiforgácshoz a csokoládét mikróban megmelegítjük , nel egyen folyós , és egy kb 20 cmX 20 cm-es sütőpapírra kenjük .A papírt szorosra tekerjük , és a hűtőbe tesszük .  Amikor felhasználjuk , akkor egy kicsit kézzel megsodorjuk , így összetörik a csoki , és rászórjuk a torta tetejére .A széleit a mandulával díszítjük .