családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Cukorkával töltött torta

   
 

Hozzávalók :

  •  5 db tojás
  • 10 ek víz
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • kh szb
  • 40 dkg  zselés cukorka, ( lehet aszalvány , csokigolyó , bármi )

  Krém :

  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs csokoládé pudingpor
  • 1 ek kakaó

  Elkészítés:

  1.  A hozzávalókból piskótát készítünk, egy 24-cm-es tortaformában, ( én egy papírral bélelt fazékban készítettem .)
  2. Rácson kihűtjük , és négy lapba vágjuk , a két középsőt, kivágjuk , úgy hogy körben három-négy cm-es pereme legyen .
  3. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport .a margarint habosra keverjük a porcukorral , és a kihűlt pudinggal , kakaóval, összekeverjük .
  4. Egy egész lapot leteszünk egy sima felületre , megkenjük a krémmel .ráteszünk egy lyukas lapot , megkenjük krémmel , újra lyukas lap jön, krém .
  5. A lyukba töltjük a cukorkát, vagy amit választottunk , a lapot megkenjük , és a tetejére tesszük az egész lapot .
  6. Körben az egész tortát, tetejét , is krémmel bekenjük . Behűtjük ,és ugyanúgy szeleteljük, mint más tortát .