családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

  Gesztenyés narancsos torta

    
 

 Hozzávalók  :

  •  6 db tojás
  • 12 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 30  dkg liszt 
  • 1 ek kakaó
  • kh szb
  • 2 db narancs reszelt héja

  Krém :

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 cs tejszín izű pudingpor
  • 3,5 dl tej

  Díszíteni, és közé :

  •   5+5 db geszti eszti rúd

  Elkészítés :

  1.   A piskótát egy 26 cm-es, papírral bélelt tortakarikában megsütöm , és ha kihűlt, három felé vágom . A kakaót , és a reszelt narancshéjat a liszthez keverem .
  2. A pudingot a tejben felfőzöm, margarint a porcukorral habosra keverem , és a kihűlt pudinghoz adom , jól összekeverem , beleteszem a reszelt narancshéjat . Kétfelé veszem ,az egyik fele lehet több , mert a kevesebbhez megy a gesztenyemassza . A kiolvadt gesztenyemasszát kicsit átkeverem, és a kevesebb krémbe belekeverem .
  3. Egy sima felületre leteszek egy torta lapot , megkenem a gesztenyés krémmel , és közé nyomtam az összevágott geszti esztit. Ráteszek egy torta lapot , és ezt narancsos krémmel kentem , meg , erre jön a harmadik lap, ez is narancsos krémmel lesz bekenve , és a torta körbe is .
  4. Tetejére félbevágott geszti eszti jön .