Hozzávalók :
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál liszt
- 1/5 csomag sütőpor
Krém :
- 40 dkg meggybefőtt
- 3 dl tej
- 1 csomag csokis puding
- 3 evőkanál porcukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére :
- 20 dkg étcsoki
- pár szem meggy
Elkészítés :
- A tojássárgákat 1 evőkaná cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket a többi cukorral kemény habbá verjük . A kakaót és a sütőport a lisztbe keverjük, a kétféle tojásos masszát lazán egymásba keverjük , közben a kakaós lisztet is beleforgatjuk . Egy 26 cm -es tortaformát papírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk, és közepes lángon tűpróbáig sütjük . Rácson kihűtjük.
- A pudingot a tejben megfőzzük , hűtjük .A meggyet lecsepegtetjük , margarint a porcukorral habosra keverjük , hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a fele meggyet , és a felolvasztott étcsokoládét . Miután ezt jól elkevertük ,a fele krémet rákenjük a piskótára , megszórjuk a maradék meggyel, és rákenjük a maradék krémet .
- Tetejét bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.