családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

 

  Lúdláb torta 

  

Hozzávalók :

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 dkg étcsoki
  • 4 dkg margarin
  • 6 dkg liszt
  • 1/5 csomag sütőpor

Krém :

  • 40 dkg meggybefőtt
  • 0,5 l tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kakaópor

Tetejére :

  • 70 ml víz
  • 2 púpos ek kakaó
  • 3 ek cukor
  • 12 szem meggy

Elkészítés :

  1. A tejszínt a cukorral egy lábasban felfőzzük, forrás után még 3-4 percig főzzük .Ráöntjük a többi hozzávalóra, amiket egy tálban kimértünk . Habverővel összesűrítjük .Folpackkal lefedjük, és kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük , legalább 4-5 órára.
  2. Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk .A margarint a csokoládéval olvasszuk meg ,csorgassuk a tojásos masszához, majd két részletben adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is .24 cm-es papíros tortaformába simítom, és előmelegített sütőben, alul-felül módon, 150 c fokon, 35 percig sütöm .
  3. A meggyet belehet egy kis alkoholba áztatni .
  4. A csokikrémet kihabosítom, a piskótát kétfelé vágom . Az egyik lapra rákenem a krém 1/3-át, ráteszem a másik lapot, ezt is megkenem krémmel, és a meggyel kirakom, jó sűrűn .3-4 evőkanál krémet meghagyok díszíteni, és a többi krémet a meggyre kenem .Eligazítom, szép simára, és hűtőben dermesztem 5-6 órát .
  5. A bevonóhoz a vízben felfőzöm a kakaót a cukorral. Kevergetve besűrítem, ha fellfort, leveszem a tűzről , és kevergetve, hűtöm-sűrítem . A torta tetejére folyatom, egyenletesen elosztom . A megmaradt krémből habzsákból,12 rózsát nyomok , amibe 1-1 meggyszemet teszek .