családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mi most tepsiben sütöttük, mert csak úgy készült, nem volt semmi alkalom.

Lúdláb torta

Hozzávalók :

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/5 csomag sütőpor

Krém :

  • 40 dkg meggybefőtt
  • 3 dl tej
  •  1 csomag csokis puding
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére :

  • 20 dkg étcsoki
  • pár szem meggy

Elkészítés :

  1. A tojássárgákat 1 evőkaná cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket a többi cukorral kemény habbá verjük . A kakaót és a sütőport a lisztbe keverjük, a kétféle tojásos masszát lazán egymásba keverjük , közben a kakaós lisztet is beleforgatjuk . Egy 26 cm -es tortaformát papírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk, és közepes lángon tűpróbáig sütjük . Rácson kihűtjük.
  2. A pudingot a tejben megfőzzük , hűtjük .A meggyet lecsepegtetjük , margarint  a porcukorral habosra keverjük , hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a fele meggyet , és a felolvasztott étcsokoládét . Miután ezt jól elkevertük ,a fele krémet rákenjük a piskótára , megszórjuk a maradék meggyel, és rákenjük a maradék krémet .
  3. Tetejét bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.